Egy kis kelet – bulgogi
A bulgogi koreai húsétel, könnyen elkészíthető és nincs szükség túl sok egzotikus hozzávalóra sem. Szójaszósz és szezámmag a legkülönlegesebb alapanyagai az ételnek. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
fél kiló sovány marhacomb
2 evőkanál cukor (ha lehet, barna)
2 evőkanál vörösbor vagy vermut
6 evőkanál sötét szójaszósz
1 póréhagyma vagy fél csokor zöldhagyma
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál darált szezámmag
olaj, bors
A húst szálirányra merőlegesen felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A cukrot elkeverjük a vörösborban, hozzáadjuk a szójaszószt, a fokhagymát, a zöldhagymát és a darált szezámmagot. A pácban alaposan megforgatjuk a húst, megborsozzuk, majd legalább egy órát pihentetjük. Eközben a hagymát vékony csíkokra vágjuk, és elkészíthetjük a rizst vagy a salátát, amivel majd tálaljuk.
Egy óra után kevés olajon, a hagymával együtt megsütjük. Wokban érdemes készíteni.
Hozzászólás zárolva.