Facebook hozzászólás
231

Egy különleges receptverseny-Uborkázzunk együtt!

Mexikói szakácskurzust és 15 fős baráti vacsorát is nyerhetünk novemberben egy különleges receptversennyel, ha megosztjuk másokkal is, milyen fogásra ihlet meg bennünket a klasszikus, csípős vagy cukormentes uborka. A feladat izgalmas, a nyeremény vonzó, és nem kell több hozzá, mint egy kattintás és persze némi kreativitás.

Izgatott várakozás, különleges alapanyagok beszerzése, némi idegeskedés, hogy mindennel elkészülünk-e, és harmónia teremtése a terített asztalon. Néhány apró mozzanat, mely minden háziasszony életében jelen van, hiszen vendéget várni, családtagokat, barátokat vendégül látni egyszerűen jó. Természetesen ilyenkor nemcsak a jól bevált recepteket vesszük elő, hanem szívesen rukkolunk elő valami ínycsiklandozó újdonsággal is.

Bár manapság sokan szívesebben mennek inkább étterembe, kávéházba találkozni barátaikkal, ha tehetik, azért szerencsére akadnak jó páran, akik még mindig azt vallják, hogy a saját otthon meghittségének nincs párja. Az otthoni vendégvárásnak mindig megvan a személyre szabott ritmusa, ki kapkodósan, ki nyugodtan készülődik, ki saját kreatív ötletekkel turbózza fel a hangulatot, ki pedig másoktól ellesett praktikákkal, de mindenképpen egy dolog lebeg szemünk előtt: az elégedetten mosolyogva távozó vendég.

Természetesen évszaknak, alkalomnak megfelelő dekorációról is gondoskodnia kell egy jó vendéglátónak, de a legfontosabb kitalálnivalónk ilyenkor mégiscsak az étel maga. Ilyenkor minden házigazda, legyen éppen nő vagy egyre gyakrabban férfiember szeretne kitenni magáért, így az egyre népszerűbb gasztronómiai kalandozások útjára otthoni vendégvárás esetén is sokan lépnek.

Most remek alkalom kínálkozik arra, hogy ki-ki megossza másokkal saját büszkeségét, kreatív receptjét, és e cserekereskedelem során újabb ötletekhez, receptekhez jusson. November eleje és december közepe között ugyanis egy olyan receptversenyre kerül sor, melynek apropóján egy rövid regisztrálás után bárki beküldheti vendégváró finomságának receptjét egy kitétellel, miszerint klasszikus, csípős vagy cukor nélküli uborkával kell felturbóznia azt. Csemege uborka – az egyik legnépszerűbb magyar savanyúság, de vajon mire ihleti meg a vállalkozó szellemű jelentkezőket? Hideg előétel vagy vendégváró falatka elkészítésére? Esetleg valami húsos, egyéb dolgokkal is kombinált főételre? És mi illene vajon jobban az uborkához? Ananász? Alma? Sonka? Tonhal? Paradicsom? Milyen fűszerektől lehet még ízletesebb az egyébként markáns ízű Bonduelle csemegeuborka? Petrezselyem, curry, bors?





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!