Egy laktató főétel: kolbászos sertésragu
Ha a család még a húst is hússal enné, akkor ez a kiadós, különleges ízhatású fogás garantáltan a kedvencük lesz. Kicsit „megreguláztuk” a ragut.
Hozzávalók
50 deka felkockázott sertéshús (comb vagy lapocka)
25 deka csiperkegomba
2 sárga vagy piros húsú paprika
2 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 babérlevél
2 evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2 deci tejszín
30 deka főzőkolbász
petrezselyemzöld, rozmaring
só, bors
Elkészítése
A gombákat félbevágjuk, a paprikákat feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. A húst forró olajon kisebb adagokban erősen megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát, a paprikát és a gombát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borssal, babérral ízesítjük. Belekeverjük a paradicsompürét, meghintjük liszttel, és felöntjük kb. ¾ liter vízzel. Fedő alatt 1 órát pároljuk.
Ha megfőtt, tejszínnel gazdagítjuk, majd összemelegítjük a felkarikázott főzőkolbásszal. Még egyszer fűszerezzük, és tetszés szerint petrezselyemzölddel, rozmaringgal díszítjük.
Krumpligombóccal vagy nagyobbra szaggatott galuskával tálaljuk.
Tipp: A bátrabbak füstölt kolbászt, pirított szalonnát is tehetnek a raguba.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.