Facebook hozzászólás
1 725

Egyszerű hagymaleves

Az autentikus francia receptet egy párizs mellett élő barátnőmtől tanultam. Ez a – ahogy ő fogalmazott – parasztos verziója a hagymalevesnek. Kevés hozzávalóból, olcsón és gyorsan elkészíthető étel.

Hozzávalók 2 személyre:

4-5 fej vöröshagyma

1 púpozott ek liszt

olaj

1 leveskocka vagy vegeta

3 db babérlevél

8 dl víz

1 dl fehér vagy rosé bor

só, bors

A hagymát kockára vagy vékony csíkkokra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk és borsozzuk, majd stauboljuk, vagyis megszórjuk liszttel. A lisztet elkeverjük és addig hagyjuk pirulni még rózsaszín lesz. Ekkor felengedjük vízzel és beledobjuk a babérlevelet és a leveskockát.

Ha a hagyma puhára főtt, akkor öntsük bele a bort, ezzel forraljuk újra és a leves el is készült. Ha nincs otthon bor, kihagyhatjuk az ételből, de különösen finommá teszi ezt az egyszerű fogást.

Tálaljuk pirítóssal vagy levesgyönggyel és reszelt sajttal.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!