Egyszerű spenótleves
A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle. Mi most egy pofonegyszerű levest mutatunk.
Hozzávalók:
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 30 dkg mirelit spenót
– 1 evőkanál fokhagymapor
– 1,5 l zöldség alaplé (gyökérzöldségekből)
– 4 db közepes burgonya megpucolva, felkockázva
– só
– őrölt fekete bors
– snidling (friss vagy szárított)
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljünk a felengedett, levétől kinyomkodott parajt, és ízesítjük fokhagymával. Felengedjük az alaplével, és puhára főzzük benne az egészen pici kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és a végén összeturmixoljuk. Snidlinggel megszórva tálaljuk.
A spenót és a túró klasszikus párosításnak számít, egy tavaszi hangulatú pitében pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Receotjét a képre kattintva olvashatod.
Hozzászólás zárolva.