Facebook hozzászólás
3 753

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle. Mi most egy pofonegyszerű levest mutatunk.

Spenótleves, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 30 dkg mirelit spenót
– 1 evőkanál fokhagymapor
– 1,5 l zöldség alaplé (gyökérzöldségekből)
– 4 db közepes burgonya megpucolva, felkockázva
– só
– őrölt fekete bors
– snidling (friss vagy szárított)

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljünk a felengedett, levétől kinyomkodott parajt, és ízesítjük fokhagymával. Felengedjük az alaplével, és puhára főzzük benne az egészen pici kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk,  és a végén összeturmixoljuk. Snidlinggel megszórva tálaljuk.

Spenótos túrótorta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

A spenót és a túró klasszikus párosításnak számít, egy tavaszi hangulatú pitében pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Receotjét a képre kattintva olvashatod.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!