Facebook hozzászólás
1 438

TRENDI ÉTELDÍSZEK

Ehető virágok

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, de számos, kertben megtalálható növény virágzatát különféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. A színes virágok garantáltan feldobnak egy főételt, egy desszertet vagy egy koktélt. Ezeknek a növényeknek a te kertedben is ott a helyük!

LEVENDULA

A friss vagy szárított levendula virágából nyert szörp is remek nyári hűsítő. A semmi mással össze nem keverhető illatú gyógynövény virágját húsokhoz, süteményekhez és fagylalthoz is felhasználható.

Francia levendula (Fotó: pixabay.com)
Francia levendula (Fotó: Pixabay)

 

RÓZSA

Minden rózsaszirom ehető, a sötétebb színűek intenzívebb ízűek. Tökéletesek az italokhoz, desszertekhez, de még lekvárokhoz is. A legegyszerűbb elfogyasztási módja, ha leforrázzuk a szirmokat teának. Gazdag E-vitamin forrás. Készíthetünk belőle rózsacukrot is. Ennek elkészítése is igen egyszerű: az apróra vágott szirmokat csak kristálycukorhoz kell hozzákeverni. A cukor enyhén átveszi az ízét, vele süteményeket és italokat ízesíthetünk.

Konyhai felhasználásra kizárólag saját rózsát használj (Fotó: Pixabay)
Konyhai felhasználásra kizárólag saját rózsával dolgozz (Fotó: Pixabay)

 

TÖKFÉLÉK VIRÁGA

Az összes tökféle virága ehető, leszámítva a dísztökét. Változatos formában felhasználhatjuk: akár salátában, töltötten, önmagában, vagy akár bepanírozva, olajban kisütve. Nagyon karakteres íze nincs.

Nagyon karakteres íze nincs, ellenben mutatós dekoráció. (Fotó: Pixabay)
Mutatós dekoráció lehet a tányéron is. (Fotó: Pixabay)




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!