Facebook hozzászólás
152

Epertorta

5 tojásból készítünk piskótatorta-alapot, majd megkenjük eperlekvárral, és félbevágott (vagy egész) epreket rakunk rá rendes sűrűn egymás mellé. Erre jön a krém, majd újból eper, és a tetejére átlátszó zselé kerül.

Krém : 1 dl tejben 3 teáskanál zselatint beáztatunk. 3 tojássárgáját 15 dkg kristálycukorral kikeverünk, felöntjük 3 dl tejjel és megfőzzük. Mikor sűrűsödik, levesszük a tűzről és belekeverjük a beáztatott zselatint, majd hagyjuk kihűlni. Mikor elég langyosra hűlt, óvatosan belekeverünk egy 1 tasak vaníliás cukorral keményre felvert tejszínt.

A krém kész. Ezt kenjük az eperre, majd egy kicsit betesszük a hűtőbe dermedni, újból epret rakunk rá, és végül a tetejére HAAS zselatint teszünk. A zselatint én 1 dl víz és 1,5 dl eperszörp keverékébe teszem, és a zacskón feltüntetett utasítás szerint járok el. Az egészet jól lehűtjük, és csak utána szeleteljük, esszük meg.

Majd elfelejtettem az egész torta mindaddig van a sütőformában, míg teljesen meg nem dermedt, majd csak szétkapcsoljuk és tálcára rakjuk.

Igen finom! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!