Epres joghurt parfé – egy hűsítő nyalat
Ha valami hűsítő nyalánkságra vágysz, nem kell azonnal a fagyishoz rohanni, otthon is elkészítheted ezt az epres finomságot. Ráadásul főzés nélkül, ami ebben a kánikulában nem mellékes.
Hozzávalók:
- 25 deka eper (de bármilyen idénygyümölcsből is készülhet)
- 6 deci sima joghurt
- 25 deka porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál zselatinpor
Elkészítése:
az epret pépesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukorral, citromhéjjal elkevert joghurtot. A zselatint 0,5 deci vízben megáztatjuk, és langyosra melegítve hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Jól összekeverjük, majd formákba téve a fagyasztószekrényben kifagyasztjuk.
Hozzászólás zárolva.