Epres-túrós csodatorta
Egy könnyű piskóta, friss túró, tejszínhab és persze a csodálatos eper – ezek egy fantasztikus torta kellékei.
Hozzávalók a tortához:
1 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
4 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsoki
a krémhez:
25 dkg túró
ízlés szerint cukor
2 dl cukrászhab
eper
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sütőporral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, és a tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk és hozzákeverjük a masszához. Vajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 20-25 percig (tűpróba) sütjük.
Amikor kihűlt, kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük: a túrót villával összenyomkodjuk, beletesszük a cukrot, majd pár szem epret pépesre nyomunk, és belekeverjük a krémbe. A cukrászhabot keményre verjük, és óvatosan ezt is belekeverjük a krémbe. Megkenjük az első lapot, ráborítjuk a másikat, azt is megkenjük a habbal, a tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.