Facebook hozzászólás
1 874

Epres-túrós csodatorta

Egy könnyű piskóta, friss túró, tejszínhab és persze a csodálatos eper – ezek egy fantasztikus torta kellékei.

Epres túrótorta, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tortához:
1 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
4 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsoki
a krémhez:
25 dkg túró
ízlés szerint cukor
2 dl cukrászhab
eper

Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sütőporral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, és a tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk és hozzákeverjük a masszához. Vajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 20-25 percig (tűpróba) sütjük.
Amikor kihűlt, kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük: a túrót villával összenyomkodjuk, beletesszük a cukrot, majd pár szem epret pépesre nyomunk, és belekeverjük a krémbe. A cukrászhabot keményre verjük, és óvatosan ezt is belekeverjük a krémbe. Megkenjük az első lapot, ráborítjuk a másikat, azt is megkenjük a habbal, a tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Eperkrémes piskótarolád
Egy könnyed piskóta édes eperrel és mascarponéval maga a mennyország, próbáld ki te is, amint lehetőséged adódik rá. Piskótát sütni ugyanis egyáltalán nem ördöngősség.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!