Erdei gombás palacsinta
A zöldséges palacsinták imádnivalók! Nemcsak töltelékként érdemes gondolnunk a gombára, a tésztába is kerülhet, és isteni lesz!
Hozzávalók
● 16 deka liszt
● 2 tojás
● 2,5 deci tej
● 10 deka friss erdei gomba
● só, bors
● 4 evőkanál vaj
● olaj
Elkészítése
A lisztet, a tojásokat és a tejet keverjük össze, vagyis készítsünk palacsintatésztát, és hagyjuk pihenni legalább egy órát.
A gombákat vágjuk szeletekre, és egy nagy serpenyőben a vajon süssük szép ropogós pirosra. Akkor van kész, ha minden nedvesség elpárolgott belőlük. Tegyük félre, amíg kihűl.
Ha ez megvan, keverjük össze a tésztát és a gombát, majd kevéske olajon süssünk falatnyi átmérőjű, duci kis palacsintákat. Itassuk le róluk az olajat, és tálaljuk fűszeres tejföllel.
● A palacsintát, ha sós, ha édes, ki kell sütni. Ezen sok múlik, nem mindegy, milyen a palacsintasütő. Mi most kétféle megoldást ajánlunk. Először is egy igazi hagyományos vas palacsintasütőt, ebben biztos, hogy szépen megsül, talán kicsit több olaj kell hozzá, mint a másik ajánlatunkhoz.
Ennek a kerámiabevonatos szettnek a palacsintasütője is kényelmes, itt talán kevésbé kell vigyázni, hogy ne kapjon oda a tészta. A másik előnye egy ilyen garnitúrának, hogy van benne megfelelőedény a gombasütéshez is.
Az Életforma Shopban mindezeken túl is érdemes körülnézni, vannak akciós termékek és sok érdekes újdonság!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.