Erdei gombás vadnyúl comb
A vadnyúl igazi csemege, nem jutunk hozzá túl gyakran. Remek ételt lehet belőle készíteni, főleg erdei gombák társaságában. De ha esetleg nem kedveled a vadhúst, nyugodtan készítsd házinyúlból, esetleg marhából.
Hozzávalók:
2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
szalonna
fokhagyma
erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
borókabogyók
kakukkfű
só és bors
száraz rozé
Elkészítés:
A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet. 60 perc után ránézek, hogy miként állnak a húsok, de természetesen kell még párolódniuk. Ha igényli, akkor vízzel vagy rozéval még meglocsolom a combokat, majd még egy óráig párolom őket.
A fedőt leveszem az öntöttvas edényről, majd hagyom, hogy egy kicsit a húsok lepiruljanak, a mártás alapja pedig sűrűsödhet, redukálódhat. Amint a húsok már vajpuhák, akkor kiemelem őket, a gombás, rozés alapot pedig botmixerrel összedolgozom.
Nem csak vadhúsból készíthető.
Zoltán további receptjei itt találhatók.
Hozzászólás zárolva.