Erdélyi töltött csirke
A töltött csirkecomb – bár némiképp időigényes az elkészítése -, mindenképpen megéri a fáradságot. Elrontani nem nagyon lehet, a végeredmény pedig megállja a helyét akár egy kritikus anyós előtt is.
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab egész csirkecomb
20 dkg csirkemáj
3 darab kemény tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor kapor
Elkészítése:
1. A kockákra vágott szalonnát pár csepp olajon izzasszuk meg, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát, a darabolt csirkemájat és pár percig pirítsuk. Adjuk hozzá a kaprot is.
2. Közben főzzük meg keményre a tojásokat.
3. A serpenyő tartalmát és a kemény tojást aprítógépben keverjük krémmé. Ha a töltelék túl híg, adjunk hozzá morzsát.
4. Töltsük meg a combokat, majd kézzel olajozzuk be őket. Tegyük a sütőbe. Körülbelül 25 perc alatt készre sül.
Tálaláskor köretként mellette sült körtét, vagy barackot fogyasszunk.
Tipp: a tökéletes grillcsirkeélmény érdekében a sütés végén 6-8 percig grillezzük az ételt. Ha olyan sütőnk van, amiben beépített grill funkció is van, ez egyszerű és még fenségesebb lesz az étel.
Forrás: Samsung Okos sütő
Hozzászólás zárolva.