Facebook hozzászólás
258

Erre a salátára nem lehet nemet mondani

Megjött a kánikula, itt a strandszezon, és ha formába akarjuk hozni magunkat, bizony ügyelnünk kell arra, hogy mit eszünk. de ki mondta, hogy az egészséges ételeknek nem szabad finomaknak lenniük?

Kép: Chefkoch.de

Tortellinis ruccolasaláta pesto-val

Hozzávalók:

50 dkg tortellini (sajtos, vagy spenótos),

10 dkg rukola,

10 dkg szárított paradicsom,

10 dkg parmezán,

12 dkg mozarella,

egy csokor friss bazsalikom,

10 dkg pármai sonka,

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál zöld pesto,

3 evőkanál extra szűz olivaolaj,

2 evőkanál balzsamecet,

1 evőkanál méz,

1 evőkanál mustár.

Elkészítése:

tegyük fel főni a tortellinit, közben aprítsuk fel a bazsalikomot és a rukolát, kockázzuk fel a mozarellát és vágjuk csíkokra a pármai sonkát és a parmezánt. Mikor a tortellini megfőtt, csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni és a már előkészített hozzávalókkal keverjük össze egy nagy tálban.

A dresszinghez fokhagymanyomón törjük át a hagymagerezdet, keverjük össze egy kis tálban a balzsamecettel, mézzel, az olivaolajjal és a pesto-val. Jól keverjük ki, közben ízlés szerint fűszerezhetjük, majd öntsük rá a salátára. Hűtőben tároljuk, grillezett paprikát, zöld olivabogyót fogyaszthatunk mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!