Erre a salátára nem lehet nemet mondani
Megjött a kánikula, itt a strandszezon, és ha formába akarjuk hozni magunkat, bizony ügyelnünk kell arra, hogy mit eszünk. de ki mondta, hogy az egészséges ételeknek nem szabad finomaknak lenniük?
Tortellinis ruccolasaláta pesto-val
Hozzávalók:
50 dkg tortellini (sajtos, vagy spenótos),
10 dkg rukola,
10 dkg szárított paradicsom,
10 dkg parmezán,
12 dkg mozarella,
egy csokor friss bazsalikom,
10 dkg pármai sonka,
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zöld pesto,
3 evőkanál extra szűz olivaolaj,
2 evőkanál balzsamecet,
1 evőkanál méz,
1 evőkanál mustár.
Elkészítése:
tegyük fel főni a tortellinit, közben aprítsuk fel a bazsalikomot és a rukolát, kockázzuk fel a mozarellát és vágjuk csíkokra a pármai sonkát és a parmezánt. Mikor a tortellini megfőtt, csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni és a már előkészített hozzávalókkal keverjük össze egy nagy tálban.
A dresszinghez fokhagymanyomón törjük át a hagymagerezdet, keverjük össze egy kis tálban a balzsamecettel, mézzel, az olivaolajjal és a pesto-val. Jól keverjük ki, közben ízlés szerint fűszerezhetjük, majd öntsük rá a salátára. Hűtőben tároljuk, grillezett paprikát, zöld olivabogyót fogyaszthatunk mellé.
Hozzászólás zárolva.