Facebook hozzászólás
407

Ez az igazi „Hal a tortán” receptje! Én megsütöttem!

Amióta a népszerű csatornán a „Hal a tortán” főzőverseny zajlik, azóta foglalkoztat, vajon milyen is lehet egy igazi halas torta. Összeszedtem minden főzőtudományomat, és megalkottam a magam receptje alapján egy isteni csodát!

Apró, segítő „beszólásokat” csak a séfként működő fiúgyermekemnek engedtem.

Úgy gondoltam, hogy most közreadom a remekművem, „okuljon” hát mindenki belőle!

Hozzávalók: 80-100 dkg tonhal vagy fogasfilé, só, őrölt fehérbors, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 20 dkg füstölt sajt, vaj

Mártáshoz: 2 fej vöröshagyma, 5 fej nagyobb csiperkegomba, 1dl főzőtejszín, 1 dl csontlleveslé,1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, petrezselyem, curry, fokhagyma, 5 dkg vaj.

Tésztához: liszt, 1 tojás, tej, szóda, só, a kisütéshez olaj.

Elkészítés:

A szokásos módon palacsintát sütünk, a normál vastagságból 8 darabot (liszt, só, tojás, tej, szóda), a kisütéshez olaj.

A tonhal vagy fogas filét átdaráljuk (húsdarálón), majd kb. 2 percig kis lángon vajon átpirítjuk. Mielőtt a tűzről levesszük, egy negyed citrom levét ráfacsarjuk (2 teáskanálnyi). A tűzről levéve 20 dkg apróra reszelt füstölt sajttal megszórjuk, majd összekeverve tovább ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.

Egy kivajazott kerek tortasütőformába (levehető oldalú) egymásra rétegezzük az előbbieket. Palacsinta, halkrém (vékonyan), palacsinta, halkrém… a tetején ismét palacsintával befejezve. (a szélekre is jusson!)

Olvasztott vajjal jól meglocsoljuk a rakott palacsintatornyot, és kb.10 percig előmelegített sütőben (kb.70 fokon), közepes hőmérsékleten kicsit összepirítjuk.(ne szárítsuk ki!)

Amíg sül, elkészítjük a mártást: a két fej vöröshagymát apróra vágjuk, a megtisztított gombákat durvára felszeleteljük, és vajon lepirítjuk. Felengedjük az 1 dl tejszínnel, és 1 dl húslével, majd a fél doboz tejföl és a két evőkanál liszt sima keverékével, – besűrítjük. Sóval, borssal, curryvel és zúzott fokhagymával tetszés szerint ízesítjük.

Tálalás: A kissé összeérett és megpirult halas rakott palacsintát, tortaszeletekre vágjuk, és a mártással meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Javaslat: Nagyobb pogácsaformával is szaggathatjuk belőle a „szeleteket”, így még gusztusosabb a látvány.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!