Ezt tedd el télire: lecsó cukkinivel
A házi tartósítási módok közül nálunk a befőzés a legismertebb és legelterjedtebb forma, de persze nem csak befőttet, lekvárt, szörpöt lehet befőzni, hanem például lecsót is. S bár ma már mindenféle kapható az üzletekben, azért az igaziak még mindig a régi receptek szerint télire elmentett nyári színek és ízek.
Hozzávalók
● 80 deka érett, húsos zöldpaprika
● 1 darab (enyhén) csípős paprika
● 1 kiló paradicsom
● 1 kisebb zsenge cukkini
● 2 nagy fej vöröshagyma
● 5 deka zsiradék
Elkészítése
A felkarikázott hagymát a zsiradékon világossárgára pirítjuk, majd hozzáöntjük a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, az ízlés szerint karikára vagy hosszúkásra vágott paprikát. Megsózzuk, felforraljuk, és beletesszük a cukkiniszeleteket. Egyet így is forralunk rajta, s végül forrás mellett, állandó keverés közben úgy tesszük üvegekbe, hogy az alkotórészek egyenletesen legyenek elosztva. A lezárt üvegeket nedves dunsztba tesszük, ahol 30-35 percig gyöngyöző forrásban lévő vízben sterilezzük.
● Amikor kibontunk egy üveget, melegítés után akár rögtön tálalhatjuk is – persze érdemes megkóstolni, hogy nem igényel-e egy kis utánízesítést –, de készíthetünk alá egy kis vöröshagymás-pirospaprikás alapot is. Aki szereti, ugyanúgy üthet bele tojást, mint a szimpla lecsóba.
● De most még nem tálaljuk, hanem befőzzük a lecsót, ezért egy igen praktikus eszközt ajánlunk: ezt a lábas szilikon zöldségmosó eszközt, amely összecsukható, így könnyű neki helyet találni a fiókban, szekrényben. És persze tésztaszűrésre is használható. Az ára 2.290 forint.
Az Életforma Shopban még sokféle, a befőzést könnyítő eszközt találhatsz!
● További Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.