Fahéjas almaleves a hideg napokra
Minden szezonnak megvan a maga aktuális zöldség- és gyümölcs kínálata. Az alma szinte egész évben elérhető, kivéve a legforróbb nyári hónapokat, télen pedig sokak számára ez az egyetlen elérhető áru gyümölcs. Változatosan felhasználhatjuk, süteménybe, mártásnak, és levesként is jól teljesít.
Hozzávalók:
60 dkg alma
2,5 dl habtejszín
2 evőkanál liszt
só
10 dkg cukor
1/2 citrom héja
5 db szegfűszeg
2 egész rúd fahéj
Elkészítés:
2 liter vízbe beletesszük a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd felforraljuk. A meghámozott almát kockákra vágjuk, beletesszük a lébe, puhára főzzük.Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Elkeverjük egy kevés forró levessel. Amikor az alma megfőtt, a habarást állandó keverés mellett beleöntjük. Egyet forralunk rajta, ízesítjük a citromhéjjal, majd ha szükséges, adunk hozzá még cukrot.
Betétként tehetünk bele mandulát, mazsolát, aszalt gyümölcsöket.
Hozzászólás zárolva.