Fahéjas csiga
Sokan azt gondolják, egy fahéjas vagy kakaós csigát elkészíteni otthon túl nehéz feladat. Pedig nem kell hozzá más, mint 2 óra szabadidő, és máris falatozhatjuk a langyos, édes csodát.
Hozzávalók a tésztához:
2 dl tej
4 dkg vaj
50 dkg liszt
3 ek cukor
csipet só
1 tojás
2,5 dkg friss élesztő
Töltelék:
2 tk. fahéj
5 ek. barna cukor
Megkenéséhez: 1 db tojás sárgája
Máz:
1 cs. vaníliás puding
2,5 dl tej
4 ek. cukor
pár csepp vanília aroma
Tetejére: porcukor
Elkészítés:
A tejet és a vajat melegítsük össze, a lisztet a csipet sóval és a tojással tegyük egy keverő tálba, közepébe csináljunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt, erre öntsük rá óvatosan a langyos tejet, vigyázva, hogy ne folyjon a mélyedésből. 10 percet pihentetjük, majd elkezdjük összedolgozni tésztává. Ha ragad, akkor még kicsi lisztet adagolhatunk hozzá. Amikor szépen összeállt a tészta, lefedjük és meleg helyre tesszük 1 órára kelni.
Töltelék: Amikor letelt az 1 óra, a tésztát kinyújtjuk, megkenjük vajjal, és megszórjuk a fahéj és cukor keverékével. Feltekerjük, és 2,5 cm vastagságú szeleteket vágunk le belőle. Tepsibe helyezzük úgy, hogy még tudjon terjeszkedni sütés közben. A tepsiben is megkenjük a tojás sárgájával, hogy egyenletesen barnuljon majd. Ebben a formában 30 percet pihentetjük.
A mázhoz összekeverjük a vaníliás pudingport a cukorral, felforraljuk a tejet, egy kevéssel simára keverjük a pudingport, majd a forró tejhez adjuk, kevergetve sűrűsödésig főzzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor megsült, a mázat rácsurgatjuk.
Hozzászólás zárolva.