Fasírt vegáknak
Egyre többen döntenek úgy, hogy mellőzik étrendjükben a húst. De aki egyébként húsevő, az is jót tesz magával és a környezettel is, ha tart veganapokat. Ha kicsit kreatívak vagyunk, szinte minden étel reprodukálható húsmentesen.
Hozzávalók
● 30 deka tofu
● 1,7 deka búzacsíra
● 1,7 deka teljes kiőrlésű búzaliszt
● 1 deka reszelt vöröshagyma
● 1 gerezd áttört fokhagyma
● só, őrölt fehér bors.
Elkészítése
Az összetevőket jól összedolgozzuk, és egy órán át pihentetjük. Ezután a hagyományos fasírthoz hasonlóan kisebb pogácsákat formálunk, amelyeket forró olajban kisütünk. Salátával és öntettel tálaljuk.
● Főzelékhez feltétként is kiváló ez a vegafasírt!
● Darált húsok kikeveréséhez mindenképpen szükségünk van egy mély tálra, amelyben kényelmesen eldolgozhatjuk a húst a fűszerekkel. Most ugyan nem „igazi” fasírtról van szó, keverőtál azonban ehhez is kell. Igaz, egy is elég hozzá, de most mégis ezt a szettet ajánljuk, mert igen jó az ár-érték aránya: az öt kerámiatál ára együtt mindössze 1990 forint.
Az Életforma Shopban emellett műanyagból és rozsdamentes acélból készült keverőtálakat is találsz különböző méretekben.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.