Fehér-zöld rizses (olasz recept)
Hétvégére valami bőséges, háromfogásos ebédet tálalunk fel többnyire, ha időnk engedi. Estére ilyenkor elég valami könnyű vacsora. Íme.
Hozzávalók: (4 személyre)
350 gr rizs
500 gr tök
250 gr Mozarella sajt
2 evőkanál olíva olaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
só, friss bazsalikom
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a tököt, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy evőkanál vizet, s főzzük meg. (semmi mást ne adjunk hozzá!) Főzzük meg a rizst, szeleteljük fel a mozarellát. Tegyük egy tálba a rizst, adjuk hozzá a tököt, majd a mozarellát, ami megolvad a meleg rizstől és töktől. Sózzuk meg, öntsük le az olíva olajjal, szórjuk meg a parmezán sajttal és a friss bazsalikommal. Máris tálalhatjuk.
Hozzászólás zárolva.