Fehérboros hagymaleves kakukkfűvel – így még finomabb!
Igazán jó találmány a hagymaleves, amely nem túl régen foglalta el megérdemelt helyét a magyar konyhákban, étlapokon. Rengeteg variációja létezik, a legismertebbek az olasz és francia változatok, ez most egy az utóbbiak közül.
Hozzávalók
● 1 kiló hagyma finomra szeletelve
● 4 gerezd fokhagyma
● 5 deka vaj
● 1 evőkanál liszt
● 1,5 liter zöldséglé
● 2 deci fehérbor
● 4 babérlevél
● 3-4 szál kakukkfű
● kenyérszeletek pirítósnak
● reszelt sajt (ki mit szeret)
● só, bors
Elkészítése
A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összetörjük. A vajat felolvasztjuk abban az edényben, amelyben a levest készítjük, és hozzáadom a hagymát. Alacsony hőfokon kevergessük, mert a vajban könnyen odakaphat. Amikor már barnás – ez adja a leves színét – hozzáadjuk a fokhagymát, majd a liszt. Kevergessük, mint amikor rántást készítünk, és amikor zsemleszínű, felöntjük az zöldséglével és a borral, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Beletesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt még körülbelül 20 percig főzzük. A kenyérszeletek tetejére reszelt sajtot szórunk, és rövid időre a sütőbe tesszük, amíg a sajt rá nem olvad. A levest a meleg pirítóssal együtt tesszük az asztalra.
● A levest tálalhatjuk kibelezett cipóban is.
● Leveseket nyugodtan tálalhatunk csészében is, a hagymaleveshez pedig különösen jól illik ez a tálalási mód. Így hát most ehhez ajánlunk egy csészét, de azért érdemes jobban körülnézni az Életforma Shopban hiszen színben és méretben is többféle csésze között válogathatsz.
A sajtos pirítós elkészítéséhez pedig egy helyes sajtdarálót ajánlunk!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.