Fenséges libás receptek ünnepekre
Sokáig nem tudtam rendesen libamájat sütni, se ludaskását készíteni. Mert nem könnyű! A libaaprólék leves és a libamájas csirkemell azonban mindig fenségesen sikerült. Íme!
Az elkészült ludaskását tálra tesszük, a megsütött libamájszeleteket a tetejére rakjuk, és forrón tálaljuk.
Libamájas csirkemell
Hozzávalók: 4 szelet csirkemell filé, 30 dkg libamáj, 1 piros kaliforniai paprika, 12 szelet bacon, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál bazsalikom.
Elkészítés: A csirkemell filéket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet. Tegyünk rá fóliát és kissé klopfoljuk ki. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük. A paprikát tegyük forró sütőbe és süssük addig, míg a bőre barnulni nem kezd, ha kihűlt, a bőrét húzzuk le, húsát osszuk négyfelé. A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Serpenyőben forrósítsuk fel az olíva olajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.
Tegyünk a csirkemell szeletek közepére az elősütött libamájból, tetejére helyezzük a sült paprikát. Göngyöljük fel, majd tekerjük be baconnel. Helyezzük tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.
Ha elkészült, ferdén vágjuk háromfelé, tálaljuk, és párolt zöldségekkel körítsük.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.