Facebook hozzászólás
263

Fenséges libás receptek ünnepekre

Sokáig nem tudtam rendesen libamájat sütni, se ludaskását készíteni. Mert nem könnyű! A libaaprólék leves és a libamájas csirkemell azonban mindig fenségesen sikerült. Íme!

Az elkészült ludaskását tálra tesszük, a megsütött libamájszeleteket a tetejére rakjuk, és forrón tálaljuk.

Libamájas csirkemell

Hozzávalók: 4 szelet csirkemell filé, 30 dkg libamáj, 1 piros kaliforniai paprika, 12 szelet bacon, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál bazsalikom.

Elkészítés: A csirkemell filéket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet. Tegyünk rá fóliát és kissé klopfoljuk ki. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük. A paprikát tegyük forró sütőbe és süssük addig, míg a bőre barnulni nem kezd, ha kihűlt, a bőrét húzzuk le, húsát osszuk négyfelé. A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Serpenyőben forrósítsuk fel az olíva olajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.

Tegyünk a csirkemell szeletek közepére az elősütött libamájból, tetejére helyezzük a sült paprikát. Göngyöljük fel, majd tekerjük be baconnel. Helyezzük tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.

Ha elkészült, ferdén vágjuk háromfelé, tálaljuk, és párolt zöldségekkel körítsük.

 Jó étvágyat! 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!