Feta sajtos hajdina
A hajdina csodás gabona, a keserűfűfélék családjába tartozik, és története igen messzire nyúlik vissza. Mostanában reneszánszát éli, tekintve, hogy igen sokféleképpen lehet felhasználni, akár a magokat, akár az abból készült lisztet, és mivel gluténmentes, sokan használják napi szinten a hajdinát.
Hozzávalók:
2,5 dl hajdina
10 dkg feta sajt
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
kb. 30 dkg vegyes zöldség, karfiol, répa, brokkoli vegyesen
3 szál újhagyma
1 marék fekete olajbogyó
só
bors
oregánó
bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
A hajdinát alaposan öblítsük le, majd a háromszög alakú magokat kétszeres mennyiségű vízbe együk oda főni. A zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra, és egy kevés olajon pároljuk őket puhára. Ha elkészült, adjuk hozzá a lecsöpögtetett, összevágott aszalt paradicsomot, a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. A zöldség ragut keverjük össze a megfőtt hajdinával. Tálaláskor morzsoljuk a tetejére a feta sajtot, szórjuk meg az újhagyma karikára vágott zöld szárával, gyengéden locsoljuk meg az ételt pár csepp olívaolajjal.
Hozzászólás zárolva.