Fetával töltött mediterrán kenyér
Paradicsom, bazsalikom, olajbogyó, feta, ha csak rájuk gondolunk már kisüt a nap. Ezzel az egyszerű, de mégis izgalmas töltött kenyérrel és egy pohár borral pedig már a tenger mellé is képzelhetjük magunkat.
Hozzávalók:
Tészta:
2,5 dl meleg víz
1 evőkanál méz
2 teáskanál szárított élesztő
2,5 pohár liszt
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál olívaolaj
Töltelék:
16 db szárított paradicsom
10 dkg feta sajt
1 marék fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyemzöld
3 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom
1/4 teáskanál bors
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát keverünk belőle. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Megvárjuk, míg újra megkel, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, végül fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk, és fél óra múlva – mikor már jól megszívta magát vízzel -, fölkockázzuk. (Az olajban eltettet azonnal darabolhatjuk.) A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, a sajtot is felkockázzuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tésztát, felgöngyöljük, a tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és a170-180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.