Fóliában sült rakott csirke
Ki ne szeretné az egyszerű, ám mégis zajos sikerrel kecsegtető recepteket? És azt tudjuk rég, hogy az az étel, amiben csirke és krumpli van, rossz nem lehet.
Hozzávalók:
1 egész csirke
80 dkg burgonya
2 kanál libazsír
petrezselyem
2 tojás
bors
só
1 kanál liszt
2 dl tej
2 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, besózzuk, egy kevés liszttel meghintve a forró zsírban átsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsírban megforgatunk egy kanál lisztet, nem pirítjuk, csak elkeverjük a zsírral, felöntjük 2 dl tejjel, majd tejföl sűrűségűre főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A mártásba belekeverjük a 2 tojás sárgáját, de csak akkor, ha már nem forró a mártás. A fehérjékből habot verünk, ízesítjük sóval, petrezselyemmel, és elvegyítjük a burgonyával.
Egy tűzálló tálba terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirke darabokat, befedjük a többi burgonyával, és rámorzsoljuk a 2 dkg vajat. Az edényt szorosan lefóliázzuk, és 190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Saláta elengedhetetlen mellé.
Hozzászólás zárolva.