Forralt bor, az idény sztárja
A forralt bort árusító standok megjelenése biztosan jelzi a tél közeledtét, különösen igaz ez karácsonyi vásárok területén megjelenő standokra. Nem kétséges, hogy a hangulat kedvéért meg-megiszik az ember egy pohárkával egy ilyen vásárban, de otthon sem kell nélkülöznünk forralt bor melengető simogatását. Elkészíteni ugyanis igencsak egyszerű.
Hozzávalók:
1 l jó minőségű vörösbor
1 db narancs
5 db szegfűszeg
2 darab egész fahéj
1 kiskanál reszelt gyömbér,
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt gyümölcs (alma, szilva, meggy),
15 dkg cukor
4 cl rum
Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsot, vágjuk a gyümölcsöt vékony karikára. A fűszereket és a lehántott narancshéjat teatojásba tesszük, akár több darabot is használhatunk, ha egybe nem fér a héj. A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket megmossuk. A bort rozsdamentes lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Lassú tűzön felforraljuk,. hozzáöntjük a rumot, beletesszük az aszalt gyümölcsöt, a mazsolát, jól összekeverjük és meleg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek (kb. 20 perc). Kivesszük a teatojást, és kiporciózzuk a bort. Mindegyik pohárba tegyünk egy-egy karika narancsot.
Hozzászólás zárolva.