Forró csoki, a bűnös élvezet
Milyen tél az, amelyiknek nem alaptartozéka a forró csoki? Na ugye! Forró csokit tehát mindig inni kell, novembertől márciusig, ha nem is naponta, de hét nem múlhat el csokizás nélkül. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csoki kell hozzá, no meg zsíros tej, 30 %-os habtejszín. A többi mellékes.
Hozzávalók:
15 dkg min. 70 %-os étcsokoládé
1 dl habtejszín
5 dl zsíros tej
egy kevés cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
1/2 kávéskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancs likőr (Cointreau)
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Keverjük, hogy felolvadjon. Ekkor beleöntjük a tejszínt és a fűszereket, valamint az alkoholt, ha használunk, a cukrot is, végül elektromos tejhabosítóval vagy botmixerrel jól átdolgozzuk. Előmelegített bögrében szervírozzuk.
Hozzászólás zárolva.