Forró csokoládé
Víz és csokoládé, ez a kulcs a téli élvezetekhez. Egy forró csoki mindig jó kedvre derít, megvígasztal, energiával tölt fel, na és persze fel is melegít. Miért tagadnád meg magadtól?
Hozzávalók 2 adaghoz:
20 g cukormentes, magas kakaótartalmú csokoládé (kb. 60 %)
2 dl víz
ízlés szerint tejszínhab
Elkészítése:
A vizet felforralom, majd beletördelem a csokit, és addig kevergetem, amíg teljesen fel nem olvad. Pohárba töltöm, aki kér, ilyenkor tehet rá tejszínhabot, vagy csorgathat bele egy kevés tejszínt.
Van az úgy, hogy az ember azonnal édességre vágyik, és szinte mindegy, mit kap a keze közé, csak édes legyen. Na, ez a csokoládéhab nem az a kategória. Ezt lassan, élvezettel kell eszegetni, kis kanalanként a szájba téve, minél lassabban, hogy jó sokáig tartson. Ha egyszer kipróbálod – és miért is ne tennéd? -, mindig fogsz otthon tartani csokoládét és tejsReceptért kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.