Facebook hozzászólás
497

Forró nyárban hideg kávét!

Reméljük, hogy a nyár beköszöntével Önnek is sikerül kedvet csinálnunk egy finom, frissítő italhoz. Ismerkedjen meg néhány eredeti recepttel a nyár legjobb italainak elkészítéséhez!

Jeges kávé, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:

1 erős dupla presszó kávé kihűtve
1 dl tejszínből vert hab, kevés porcukorral édesítve
1 nagy gombóc vanília fagylalt
1 evőkanál csokoládé likőr

Elkészítés:

A kávét lefőztem, a klasszikus módszerrel lehűtöttem, azaz két hideg pohárba oda-vissza öntögettem, minél magasabbról, a poharakat időnként hideg vízzel visszahűtöttem. Néhány perc alatt nagyon sokat veszít a kávé a melegségéből. Amíg a habot vertem, betettem a poharat kávéstól a mélyhűtőbe.
Felvertem a tejszínhabot, előkerestem a likőrt, és a fagyit is elővettem a mélyhűtőből. Első réteg a fagylalt, második réteg a hideg kávé, harmadik a tejszínhab, tetejére meg a csokilikőr.

 

 

Pina Colada koktél, a trópusi varázslat
A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!