Forróságot kínálunk hétvégére!
Ebben a dermesztő hidegben az ember nem vágyik másra, mint hogy a kandalló mellett ülve forró levest kanalazzon. Ha előbbi nincs is a lakásunkban, utóbbival könnyedén felmelegíthetjük magunkat. Íme három nagyszerű, különleges leves receptje.
Ezután hozzáadjuk a rizstésztát, és elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk állni. Közben néhányszor megkeverjük, hogy a tészta elkeveredjen a zöldségekkel.
Melengető leves
Hozzávalók:
– 1 hagyma
– 3 kisebb burgonya
– 2 sárgarépa
– 1 fehérrépa
– 1 bögre zöldborsó
– 1 bögre pici kockatészta
– 2 pár virsli
– olaj
– só
– bors
– 1 erőleveskocka
– ételízesítő
– pici sáfrány
– víz
– apróra vágott petrezselyem
– 2 főtt tojás gerezdekre vágva
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A hagymát és a burgonyát kockára, a répákat karikákra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rászórjuk a burgonyát, a sárgarépát és a fehérrépát. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel.
Beleteszünk egy erőleveskockát, megsózzuk, megborsozzuk, beleszórunk egy kis sáfrányt, és ha szükséges, kevés ételízesítőt. Amikor a burgonya már majdnem kész, beleszórjuk a zöldborsót, a virslit és a tésztát. Mire a tészta és a virsli megpuhul, a levesünk el is készül.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és gerezdekre vágott főtt tojással forrón tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.