Francia bableves
Kihasználva a hűvösebb időt készítettem egy kis levest. Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pestó.
Hozzávalók 4 személyre:
100 g paradicsompüré
200 g fejtett bab,melyet egy éjszakán át áztattam
1 szál angol zeller (szárzeller)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1/2 pohár extra szűz olívaolaj
1 szál sárgarépa
1/2 liter zöldség alaplé
100 g bacon
200 g burgonya
50 g vaj
Pestóhoz: 1 csokor friss petrezselyem szár nélkül, 50 g dió, 100 g kemény, érettebb sajt (én kecskesajtot használtam, de remek lehet a parmezán, vagy a Grana Padano is), kb. 200 ml olivaolaj, annyi, hogy sűrű pépet kapjak, 3-4 gerezd fokhagyma, só
Elkészítés:
A vajat és az olaj háromnegyedét felhevítem egy teflonserpenyőben. Az apróra vágott bacont, hagymát, zellert és répát összepirítom, majd hozzáadom az előre beáztatott babot és a paradicsompürét is, végül 1-2 merőkanálnyi alaplevet és így főzöm kb 20 percet. Felöntöm a többi alaplével, sózom, borsozom, ízlés szerint babérlevéllel és zsályával is ízesítem és a zúzott fokhagymát is belekeverem. Amikor a bab már majdnem jó, akkor a kockára vágott burgonya is mehet bele. Kb. 15-20 perc alatt készre főzöm.
A pestóhoz a sajtot a dióval, fokhagymával és a petrezselyemmel robotgépben összetöröm, vagy készítheted mozsárral is, úgy kicsit tovább tart. Sózom és olajjal sűrű péppé keverem.
Ez is Kata receptje, melynek elolvasásától már csak egy kattintásra vagy. Ha isteni mustáros húsra vágysz, kattints a fotóra!
Hozzászólás zárolva.