Facebook hozzászólás
314

Francia bableves kecskesajt pestóval

Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pesto.

Francia bableves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 személyre:
100 g paradicsompüré
200 g fejtett bab, amit egy éjszakán át áztattam
1 szál angol zeller
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1/2 pohár extra szűz olívaolaj
1 szál sárgarépa
1/2 liter zöldségalaplé
100 g bacon
200 g burgonya
50 g vaj

Pestóhoz:
1 csokor friss petrezselyem szár nélkül
50 g dió
100 g kemény
érettebb sajt (én kecskesajtot használtam, de remek lehet a parmezán, vagy a Grana Padano is)
kb. 200 ml olivaolaj, annyi, hogy sűrű pépet kapjak
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A vajat és az olaj háromnegyed részét felhevítem egy teflonserpenyőben. Az apróra vágott bacont, hagymát, zellert és répát összepirítom, majd hozzáadom az előre beáztatott babot és a paradicsompürét is, végül 1-2 merőkanálnyi alaplevet és így főzöm kb. 20 percet. Felöntöm a többi alaplével, sózom, borsozom, ízlés  szerint babérlevéllel és zsályával is ízesítem és a zúzott fokhagymát is belekeverem. Amikor a bab már majdnem jó, akkor a kockára vágott burgonya is mehet bele. Kb. 15-20 perc alatt készre főzöm.

A pestóhoz a sajtot a dióval, fokhagymával és a petrezselyemmel robotgépben összetöröm, vagy készítheted mozsárral is, úgy kicsit tovább tart. Sózom és olajjal sűrű péppé keverem.

A receptet Katától kaptuk.

Mustárkapitány hústekercse
A különféle hústekercsek szeretete egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, Apukám nagy mestere ezeknek az ételeknek. Amikor megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd gyakran kértünk hústekercset. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!