Francia paradicsomlekvár – ínyenceknek
A francia konyhából csentük ezt a fantasztikus receptet, ami csak első hallásra tűnik kissé bizarrnak. A zöld összetevők és a cukormennyiség se riasszon vissza senkit…Isteni vitaminbomba ez!
Hozzávalók:
- 4 kg zöld paradicsom
- 4 kg cukor
- 1 kg alma
- 2 citrom
Elkészítés:
A szezon végén, a bokrokon megmaradt zöld paradicsomból kell készíteni. Mossuk meg, vágjuk fel negyedekre és tegyük a lekvárfőző lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és a megmosott héját is. Kis lángon főzzük, addig, míg a leve el nem fő, s kezd besűrűsödni. Majd adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott, szeletekre vágott almát. Főzzük még – az újraforrástól számítva – 30 percig.
Töltsük meg színültig a lekvárral a kimosott üveget, majd jó szorosan zárjuk le. A többi lekvárhoz hasonlóan, „száraz dunsztban” hagyjuk kihűlni. Fantasztikusan finom, és nagyon egészséges vitamin és ásványi anyag bomba télire!
Befőzésekhez, eltevésekhez van pár hasznos tippünk még! Olvasd el, érdemes!
Hozzászólás zárolva.