Francia rakott burgonya
A rakott krumpli finom, a rakott krumplit mindenki szereti. De miért ne variálnánk meg időnként a megszokott receptet, hogy új, friss színt vigyünk vele a vasárnapi ebédekbe?
Hozzávalók: ( 6 tálkányi körethez )
8 db burgonya
2 fej fehér hagyma
lágy sajt és parmezán
vaj
Elkészítés:
A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük mindet, ezt követően pedig a hagymákkal hasonlóan járunk el. A kis kerámia tálkákat alaposan kivajazzuk, azután pedig egy réteg burgonyát pakolunk az aljukba. Erre érkezik egy réteg hagyma, majd ismét burgonya, majd reszelt sajt következik. A következő rétegek az előzőekhez hasonlóan ismétlődnek, majd a végén reszelt parmezán réteggel zárjuk a sort.
Egy tepsibe kevés vizet öntünk, majd az előkészített kerámia tálkákat a tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőbe toljuk őket, majd addig sütjük a köretünket, míg gyönyörű aranybarnák nem lesznek.
Ez is egy rakott krumpli változat, lassan sütve, rengeteg tejföllel. Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.