Füstölt lazackrémes falatkák
Remek partifalat, különleges a hozzávalóktól, elkészítése nem bonyolult, és biztos sikert arathatunk vele, ha elkészítjük.
Hozzávalók:
250 g bőr nélküli lazacfilé (lehetőség szerint friss hal)
200 g füstölt lazac
10-15 g tejszínes tormakrém
60-80 g tejföl
2 bio citrom
pici só
Pogácsából személyenként 2-3 apró pogácsával számoljunk
Elkészítés:
Én bőrös lazacot vettem, mert így jobban megérte, a megnyúzása pedig nem olyan nagy munka. Késsel el kell indítani, majd simán végig húzni a bőrt. A megtisztított filét kb. 4 kisebb darabra vágom és mehet egy kevés olajjal a serpenyőbe, roston sütöm. Oldalanként kb. három perc szükséges közepes hőmérsékleten. Ellenőrzésként keresztbe lehet vágni, amennyiben nem készült el, tovább kell még sütni. 5-10 percet várunk, míg meghűl, ekkor mehet a robotgépbe a füstölt lazaccal és a tormakrémmel. A tejfölt és egy citrom levét érdemes inkább kóstolgatás alapján mérni. A tejfölt több részletben add hozzá, mert amennyiben lágyabb a tejföl, akkor a krém is lágyabb lesz. A végén még tettem hozzá 50 g puha vajat, hogy a hűtőben való dermedés után szebben lehessen díszíteni vele.
Egy nap pihentetés után szombaton neki is álltunk a betöltésnek. apró túró pogácsákat vettünk, melyeket csak úgy kézzel félbetörtünk. A krémet csillagcsöves kinyomócsővel ellátott habzsákba töltöttük, majd kezdődhetett a móka. Díszítésként a másik citromot szeletekre vágjuk, majd még további kis cikkekre, ezekből is került minden pogácsába egy kis darabka.
Kata blogján több receptet is találtok.
Hozzászólás zárolva.