Facebook hozzászólás
641

Fűszeres magok az esti bulihoz

Roppant egyszerű recept, iszonyú finom parti étel lesz belőle, de bánjunk az elfogyasztott mennyiséggel óvatosan, mert a sok olajos mag, plusz még a rajta lévő vaj eléggé megterhelheti a gyomrunkat, ha túlzásba visszük a csipegetést.

Fűszeres magok, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
51 dkg natúr mogyoró, pisztácia, mandula, kesudió és dió
5 dkg vaj
2 evőkanál barna cukor
chili pehely
friss rozmaring
nagy szemű tengeri só

Elkészítés:

A magokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon pirítjuk kb. 10 percig. A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a barna cukrot, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott rozmaring leveleket, a chili pelyhet és a sót, majd apránként a meleg magokra kanalazzuk. Akkor jó, ha nem tocsog a vajban (a margarint most felejtsük el!), ha kellemesen fűszeres, és egyszerre sós és édes is. Lehet utána fűszerezni, ha nem találjuk elég izgalmasnak az ízét.

Halpástétom hidegtálakhoz is
És ha már buliról esett szó, ajánlunk egy remek hidegtálat is erre az alkalomra. Halpástétom a javából!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!