Gesztenyekocka – a sütés nélküli desszert
Az ünnepi édességek között is jól mutat, de a hétköznapok kedvenc desszertje is lehet ez a sütés nélküli gesztenyés finomság. A hagyományos püré helyett ajánljuk.
Hozzávalók:
60 deka gesztenyepüré
10 deka vaj
krém
3 tojás
12 deka porcukor
15 deka csoki
15 deka vaj
1 kanál rum
főző csoki
Elkészítés:
A gesztenyét eldolgozzuk a puha vajjal, majd két részre osztjuk a masszát. Az egyik felét kb 1 cm vastagon elnyújtjuk a tálcán.
A krém hozzávalóit vízgőz fölött megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a gesztenye másik felét és a rumot.
Rákenjük a kinyújtott gesztenyelapra, majd olvasztott főzőcsokival leöntjük. Hidegen szeleteljük.
Hozzászólás zárolva.