Facebook hozzászólás
1 209

Gesztenyepüré házilag

Nagy téli sláger a gesztenyemassza. Mivel azonban sok mindent hallani róla mostanában, a legjobb, ha magunk készítjük el. Nem ördöngösség!

Kép:Majomkenyér.hu

Nem olyan bonyolult, viszont kissé macerás, mert a jó recepthez tényleg többször kell macerálni a gesztenyét. Először a jól ismert módon meg kell sütni sütőben. Tetején kis bevágással sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjük a gesztenyét. Aztán hozzákezdünk pucolni. Kb. fele megy a „levesbe” vagyis egy kiló gesztenyéből fél kiló pucolt gesztenye lesz. Most jön a második menet, meg is kell főzni a gesztenyét, hogy jó puha legyen, teljesen elveszítse a „lisztes” belső állagot. Ezért vizes tejben vaníliával puhára főzzük, lassú tűzön, kb. félóra. Fél kiló tisztított gesztenyéhez 3 dl víz és 4 dl tej szükséges. Ha puhára főztük, leturmixoljuk, és hozzáadunk 1 dl vízben oldott édesítést. Lehet cukor, nyírfacukor vagy bármi amivel édesítünk. Az egészet leturmixoljuk, és hűtőbe tesszük. Ha összedermed, mondjuk másnapra, akkor krumplinyomón kinyomjuk és máris készen van a gesztenyemassza.

Ha igazán finomat szeretnétek, rendes tejszínhabot vertek hozzá…..

Forrás: Majomkenyér.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!