Gesztenyés gombafasírt
Csak első hallásra tűnik furcsának a párosítás, ám ha megkóstolod, rájössz, milyen fantasztikus ízorgiát rendeznek így együtt. Percek alatt kész, csak gesztenye legyen hozzá!
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál olaj
- 40 g vöröshagyma finomra vágva
- 400 g gomba (barna champignon vagy vegyesen vadgombákkal) 1-2 mm apróra vágva
- 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
- 1 evőkanál zsálya apróra vágva
- 1 evőkanál citromfű apróra vágva
- 1 db másnapos zsemle apró kockára vágva
- 100 g natúr darált és főtt gesztenye (gyorsfagyasztott)
- 2 db tojás
- 12 szem szemes, előfőzött hámozott gesztenye (gyorsfagyasztott) leforrázva, és utána 5 percig főzve
- só
- frissen őrölt fehérbors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajon megpirítod a finomra vágott vöröshagymát, majd a gombát pirítod meg a hagymán. Ízesíted a vágott fűszernövényekkel, sóval, borssal. Hozzákevered a kockára vágott zsemlét és a natúr darált és főtt gesztenyét. Végül jól elkevered a felvert két tojással. Amennyiben a gomba sok levet engedett, és így híg a fasírtmassza, zsemlemorzsát keverhetsz bele. Pogácsákat formázol a masszából, minden pogácsába tegyél egy egész főtt gesztenyét. Forró olajban vagy grill lapon sütöd, de készítheted egészben sütve is.
Tálalhatod salátával, burgonyapürével, kelkáposztafőzelékkel… (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.