Facebook hozzászólás
391

Gombamártással töltött grillezett csirkemell

A grillezésben az a legjobb, hogy nincsenek pontos mértékegységek, szigorúan követendő hozzávalók, inkább csak ötletek, elképzelések vannak – na meg egy jó pohár bor, hogy legyen mit kortyolgatni, míg sül a grillen az ebéd.

Gombamártással töltött csirkemell, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:
csirkemell filé
gomba
lilahagyma
sűrített paradicsom

Elkészítés:

A gombát apróra vágtam, majd egy fél fejnyi lilahagymával is ugyanezt tettem. Egy serpenyőben a lilahagymát megpirítottam, majd jöhettek a gombadarabok, kevés passzírozott paradicsom – amiből a végén egy sűrűbb, ízletes gombamártás készült el.

Ezt a mártást a zsebszerűen felnyitott csirkemellekbe töltöttem, majd hústűvel lezártam a zsebeket, hogy ne csorogjon ki a mártás. Természetesen a húsokat alaposan besóztam, majd ismét jött egy jó ötlet. A húsokat közepes lángon, kíméletesen grilleztem először, hogy klasszul át is süljenek, majd szép lassan megtelt a teljes grillrács, vagyis felkerült rá minden. Körete szintén grillen sütött héjas burgonya. Zoltánnak vannak még grill receptjei, itt.

Grillezett gomba
Lassan érkezik a grill szezon, megmutatjuk, hogy a sokféle hús mellé milyen remek köretet lehet készíteni – szintén a grillrácson.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!