Gombapaprikás zabnokedlivel
Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól
Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma
olaj
500 g fehér csiperke
olaj
só
fűszerpaprika
bors
kb. 4 dl tejföl (alternatív megoldás a görög joghurt)
Zabnokedlihez:
300 g zabliszt
5 tojás
2 csipet só
nagyon kevés víz
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd mehet bele a fűszerpaprika (én úgy szeretem, ha szép színe van, így 4 -5 púpozott mokkáskanállal mehet bele), ekkor a tűzről lehúzom, kicsi vízzel felöntöm.
Hozzáadom a megpucolt és felszeletelt gombát, a tönkjét is bele lehet vágni nyugodtan. Közepes lángon főzöm, amíg meg nem puhul, majd felöntöm a tejföllel. Tejföl helyett jó lehet a görög joghurt is, melyet akár otthon te is elkészíthetsz a következő módon. Egy megfelelő méretű szűrőt bélelj ki konyhai papírtörlővel, majd öntsd bele a normál natúr joghurtot. Tegyél alá egy edényt, amibe a savó csepeghet. Így hagyd állni egy éjszakát. Azért nem normál módon használjuk a natúr joghurtot, mert a savó tartalma miatt furcsán savanykás lenne a paprikás.
A nokedlihez a hozzávalókat összekeverem, majd a szokásos módon galuskát szaggatok belőle.
Hozzászólás zárolva.