Gombapörkölt sajtos puliszkával – déli szomszédainktól
Puliszkát legutóbb a nagyanyám készített itthon. Most egy kicsit más összetevőkkel és más helyről, Szerbiából gyűjtöttem be ezt a finomságot. Gombapörkölttel tálaltam a családom nagy örömére és étvágyára.
Hozzávalók:
Pörkölthöz:
30-35 deka gomba
2 kanál olíva olaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/3 bögre bujon (húsleves)
2kk citromlé
só, bors
Puliszkához:
3/4 bögre kukorica dara
2 bögre tej
1,5 bögre zöldségleves
1 bögre reszelt sajt
só
A gombapörkölthöz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és pár percig olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a húslevessel. Pár percig együtt főzzük.
Hozzászólás zárolva.