Gombás korhelyleves
Nagyobb ivászat után jól esik a megfáradt gyomornak a káposzta és a tejföl savanykássága, pótolja az alkohol által elszívott folyadékot a szervezetben, és megnyugtatja a gyomor háborgását.
Hozzávalók:
15 dkg. gomba
25 dkg. füstölt tarja
10 dkg. füstölt kolbász
40 dkg. savanyú káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
3-4 evőkanál étolaj
só
1 csokor petrezselyem
őrölt fekete bors
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a füstölt húst is. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát, majd felöntjük vízzel, amennyi ellepi. Lefedve főzzük. Egy másik edényben a felszeletelt gombát kevés zsiradékon megpirítjuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és petrezselyemmel. Ha puha, hozzáadjuk a káposztához. A káposztához annyi vizet adunk, amennyi levesre szükségünk van, majd világos rántással berántjuk. Végül hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még néhány percig forraljuk a levest.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.