Gombás rizottó spenóttal
Jó rizottót főzni nem bonyolult, csak be kell tartani hozzá néhány szabályt. Készítsük speciális rizottó rizsből, adjunk hozzá jó minőségű alaplevet, és kevergessük folyamatosan, míg elkészül, ennyi az egész.
Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
300 g csiperke gomba (lehet vegyesen fehér és barna)
3 db újhagyma (vagy egy póréhagyma fehér része)
4 db gerezd fokhagyma
200 g spenót levél (fagyasztott, vagy friss)
2 evőkanál Rama Classic 2 evőkanál olíva olaj 800 ml forró víz
2 db Knorr Házias Tyúkhús levesalap
1 csipet őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg parmezán
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a rizst a szeletelt újhagymával, anélkül, hogy megbarnulna. Eközben keverjük el a leves alapot 800 ml forró vízben. Amikor a rizs már felmelegedett, öntsünk hozzá kb. 150 ml-t az alapléből. Lassú tűzön, néha megkeverve, időnként kevés alaplevet hozzáöntögetve pároljuk.
Eközben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a zúzott, vagy reszelt fokhagymát. Pirítsuk, pároljuk, míg saját levét el nem fövi, majd adjuk hozzá a leforrázott vagy kiolvasztott, kinyomkodott spenótleveleket. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, szerecsendióval, és röviden pirítsuk össze.
Ha már az összes alaplét hozzáöntöttük a rizshez és majdnem kész (kb.20-25 perc, az igazán jó rizottó rizs még al dente, azaz harapható, tehát a rizs belsejében még érezhető egy picit keményebb, de azért ehető rész), adjuk hozzá a gombás, spenótos keveréket, keverjük jól össze és pihentessük fedő alatt további 3-4 percig.
Tálalás előtt keverjük át, majd ízlés szerint parmezán forgácsokkal megszórva tálaljuk. Ne a szokásos száraz rizsre számítsunk, hanem inkább szaftos, olaszos jellegű rizottóra.
Forrás: majomkenyer.hu
Hozzászólás zárolva.