Facebook hozzászólás
513

Gombás-túrós rétespárnák

A készen vásárolt réteslapokból is megszólalásig olyan réteseket készíthetünk, mint amilyet nagyanyáink nyújtottak. A töltelékvariációk pedig kifogyhatatlanok. Most egy gombás-túrós változattal készültünk, ahogy szerb szomszédaink szeretik. Nekünk is ízleni fog!

gombásHozzávalók:

50 deka rétestészta
20 deka gomba
10 deka túró
2 kanál olaj
só, bors
kevés víz
1 kanál olaj

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, elszeleteljük, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a villával elnyomkodott túrót.
A rétestésztát ecsettel megkenjük az olaj és víz keverékével. Mindegyik lapot félbe hajtunk, megtöltjük a gombás túróval, háromszög alakúra hajtjuk úgy, hogy a krém ne folyjon ki belőle.
Kiolajozott tepsibe rakjuk 25o fokon pirosra sütjük. Miután kisült, vízzel megspricceljük.

A  gombát összehoztuk már a csirkemellel is. Emlékeztetőül itt a receptje!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!