Göngyölt csirkemell bbq szósszal
A nyár nagy ajándéka a grillezés. Vannak a műfajban kezdők, és haladók, ez a recept inkább az előbbi csoportnak kedvez.
Egy dupla csirkemellből kiszedem a középső csontot – így egy mellből két darab töltött henger fog készülni. A két fél mellett hosszában késsel bevagdostam, majd kiterítettem és folpack alatt kiklopfoltam őket. A kilapított húsokat egyenként alufóliára tettem, majd sóztam, illetve spenótlevéllel és előfőzött répa és sajt hasábokkal pakoltam meg. Amint egymás mellé rendeztem őket, azután hosszanti irányba feltekertem a húst, majd a fóliával összefogattam kábé úgy, mint egy szaloncukrot.
Amint előkészítettem a hengereket, nekiálltam a cevapnak, amihez a Fűszerész csevapcsicsi keverékét használtam. A steak burgonya gyakorlatilag héjában előfőzött burgonyákat jelent, amiket majd a grillrácson fejezek be.
Barna cukorból, fokhagyma granulátumból, fűszerekből, worcesterből és természetesen paradicsom sűrítményből főztem egy klassz bbq szószt, amihez természetesen még folyékony füstöt is adtam.
A húshengereket a grillen elősütöttem, de csak annyira, hogy a formájuk meglegyen, majd mikor megsült, kicsomagoltam.
Hozzászólás zárolva.