Görögös hal tésztabundában
A mediterrán ízeket sokan kedvelik. Ez az étel nagyon finom, ráadásul nem is bonyolult, köszönhetően a félkész alapanyagoknak. A végeredményből viszont senki nem jön rá a turpisságra…
Hozzávalók
60 deka leveles tészta (lehet mirelit is)
40 deka olajos tonhal
7 keményre főzött tojás
1,5 deci tejföl
2 nyers tojás
15 szem kapribogyó
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy téglalap alakú sütőformába úgy, hogy az egyik fele – amivel majd betakarjuk – kimaradjon. Az olajtól lecsepegtetett halat összetörjük, hozzáadunk 5 főtt tojást, a zöldpetrezselyem kétharmadát, az összevágott kapribogyót, a tejfölt, a két nyers tojást, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Megtöltjük vele a tésztát, ráborítjuk az edényből kilógó tésztarészt, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálra rakjuk, felszeleteljük, ésa tetejét főtt tojásszeletekkel, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Salátával kínáljuk.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.