Facebook hozzászólás
936

Grill argentin módra-receptekkel, képekkel!

A grillezés igazi nyári szórakozás, remek program a végeredmény pedig szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető! Érdemes hát kihasználni a meleg hónapokat a kerti főzésre.

 

Argentin hátszín chimi churri mártással

Hozzávalók: 1 kiló argentin hátszín, fél-fél kiló padlizsán, cukkini, sárgarépa, paradicsom és kaliforniai paprika, 1 kiló burgonya, 30 deka póréhagyma, só, bors. A mártáshoz: 2,5 deci olívaolaj, 5 deka zúzott fokhagyma, egy csomag petrezselyemzöld, fél deka oregánó, 1 deci borecet, fűszerpaprika, só, bors.

Elkészítése: a szeletekre vágott húst ecsettel bekenjük olívaolajjal, rátesszük a forró grillre, és mindkét oldalán 10-10 percig sütjük, hogy a belseje félig sült (medium) legyen. Csak egyszer fordítsuk, hogy a szaftja ne folyjék ki. A végén sózzuk és borsozzuk. A zöldségeket körülbelül 2 centi vastag karikákra vágjuk, és grillezzük. A sorrend: burgonya, sárgarépa, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, lilahagyma, póréhagyma, paradicsom, hogy egyformán süljenek át. A mártáshoz valókat összekeverjük, a húst és a zöldséget együtt tányérra tesszük, és a mártással ízesítve tálaljuk.

 

Báránygrill

Hozzávalók: egy kiló bárányborda, 2,5 deci olívaolaj, só, bors, fél kiló gomba, egy kiló burgonya, 3 deka fokhagyma, rozmaring, fél kiló édeskömény.

Elkészítése: a 3 centi vastagra szeletelt báránybordákat bekenjük rozmaringos, fokhagymás, olívaolajos öntettel, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket körülbelül 8 percig grillezzük, hogy a belseje szép rózsaszín maradjon. A gombát és a burgonyát karikára, az édesköményt félbe vágjuk, rátesszük a grillre, sózzuk, borsozzuk. A gombát és a burgonyát egymásra tornyozzuk, mellétesszük a bordákat és az édesköményt, majd végül meglocsoljuk fokhagymás, rozmaringos öntettel.

  

 

Vegyes grilltál

Hozzávalók: argentin hátszín, sertéstarja, bárányborda, csirkemell, házi kolbász, gomba, burgonya, kaliforniai paprika, só, bors, olívaolaj.

Elkészítése: a húsokat szeleteljük 2-3 centi vastagra, a szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd ecsettel kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a forró grillrácsra. A hússzeletek mindkét oldalát 15-20 percig sütjük. A zöldségeket karikára vágjuk, ugyanúgy készítjük elő, mint a húst, de csak 10-15 percig sütjük. A megsült húst és a zöldségeket nagy tálra helyezzük, és így kínáljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!