Grillezett húsok-receptekkel
A grillezett húsok zamatosak és sokkal egészségesebbek az olajban sütött verziónál. Grillezzünk bátran minden fajta húst!
Szűzérmék köntösben
Hozzávalók: 60 deka sertés szűzpecsenye, 10 deka szeletelt bacon, 1 deci étolaj, 1 evőkanál grill fűszerkeverék, zsályalevelek.
Elkészítése: a szűzpecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, majd mindegyiket megszórjuk a fűszerkeverékkel, betakarjuk zsályalevéllel, és a szeletelt szalonnába göngyöljük, majd a grillrácson rendszeres forgatás mellett 15-20 percig sütjük.
Grillezett bélszínszeletek
Hozzávalók: bélszínszeletek, fokhagyma ízlés szerint, 1 deci olívaolaj, rozmaring, kakukkfű, bors, babérlevél, bazsalikom.
Elkészítése: a bélszínszeleteket kisebb darabokra szelt fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd mindegyiket megkenjük az előre elkészített, 1 deci olívaolajba kevert, apróra vágott rozmaringos, kakukkfüves, borsos, babérleveles páccal. 24 órás érlelés után kiemeljük, majd grillen készre sütjük. Sózva, enyhén borsozva, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Bazsalikomos bárányszeletek
Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 2 cukkini, 1 padlizsán, 30 deka gomba, 2 kaliforniai paprika, néhány szem paradicsom, 1 ág bazsalikom. A pácléhez: 1 ág apróra vágott friss bazsalikom, só, őrölt bors, fél deci méz, 4 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: a hozzávalókból elkészítjük a páclevet, majd legalább egy éjszakára beletesszük a nyársra húzott hússzeleteket. A zöldségeket és a gombát félcentis darabokra vágjuk. A pácléből kiemelt húsnyársakat és a zöldségszeleteket a grill-lapon készre sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.