Grillezett vöröskáposzta saláta
Diétázók, fogyókúrázók kedvence lesz ez a különlegesen elkészített káposztasaláta. Önállóan is fogyaszthatjuk, de sovány húsok hű társa is lehet. Nálunk az egyik legnépszerűbb vacsora.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröskáposzta
- 100 ml olíva olaj
- 40 g balzsamecet
só, bors - 3 gerezd fokhagyma
- 1 kanál mustár
- 50 g parmezán (böjt idején növényi sajt)
Káposztát nagyobb szeletekre vágtam , olajjal meglocsoltam, és grilleztem (de akár a sütőbe is betolhatjuk) Elkészítettem az öntetet az olívaolajjal, a balzsamecettel, a fokhagymával, mustárral, és sóztam, borsoztam. Amikor kihűlt a grillezett káposzta, ráöntöttem a „masszát”. reszelt sajttal tálaltam.
Hozzászólás zárolva.