Facebook hozzászólás
290

Grillezett zöldségbatyu

Nem csak húst, zöldséget is kiválóan készíthetünk grillen. Ezzel kedvezhetünk vegetáriánus vendégeinknek, de kiváló köret, vagy éppen változatosság a húsevőknek.

Fóliában sült zöldségturmix

Hozzávalók: 2 édesköménygumó, 50 deka friss paraj, 1 padlizsán, 1-1 kiskanál turbolya, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom és metélőhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 deci olívaolaj, 1 citrom leve, 5 deka reszelt parmezán sajt.

Elkészítése: az édesköménygumókat megtisztítjuk – eltávolítva torzsájukat -, négyfelé vágjuk; a parajt megtisztítjuk; a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük; a fűszernövények leveleit felaprítjuk; a fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk. Az olívaolajat összekeverjük a fűszernövényekkel, a fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A parajhoz és az édesköményhez ízlés szerint reszelt parmezánt keverünk. Mindkettőt külön-külön az olajos fűszernövényekkel együtt alufóliával 4 kis csomagba göngyöljük, és körülbelül 15 percig sütjük a grillrácson.

 

 

 

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!