Grillezett zöldségbatyu
Nem csak húst, zöldséget is kiválóan készíthetünk grillen. Ezzel kedvezhetünk vegetáriánus vendégeinknek, de kiváló köret, vagy éppen változatosság a húsevőknek.
Fóliában sült zöldségturmix
Hozzávalók: 2 édesköménygumó, 50 deka friss paraj, 1 padlizsán, 1-1 kiskanál turbolya, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom és metélőhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 deci olívaolaj, 1 citrom leve, 5 deka reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: az édesköménygumókat megtisztítjuk – eltávolítva torzsájukat -, négyfelé vágjuk; a parajt megtisztítjuk; a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük; a fűszernövények leveleit felaprítjuk; a fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk. Az olívaolajat összekeverjük a fűszernövényekkel, a fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A parajhoz és az édesköményhez ízlés szerint reszelt parmezánt keverünk. Mindkettőt külön-külön az olajos fűszernövényekkel együtt alufóliával 4 kis csomagba göngyöljük, és körülbelül 15 percig sütjük a grillrácson.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.